mindful@media

onair_001

mindful@media is een toegepaste mindfulness training voor mensen die werkzaam zijn binnen de media. Mindfulness of aandachttraining is een praktische en effectieve manier om om te gaan met stress, lichamelijke klachten en vermoeidheid. Stress is onlosmakelijk met het leven verbonden. Welk effect het op je heeft, hangt sterk samen met hoe je ermee om kunt gaan. Aandachttraining is geschikt voor iedereen die een aktieve bijdrage aan zijn eigen gezondheid en welzijn wil leveren.

Waarom? Een bedrijf groeit en bloeit door de mensen die er werken. Door stress gaan mensen onder hun werkelijk niveau functioneren. Juist op dit moment, in tijden van grote bezuinigingen en onzekerheid over het voortbestaan van vertrouwde structuren neemt de druk op medewerkers toe. Veel energie gaat verloren in piekeren, gehaast bezig zijn, overmatig plannen en onjuist reageren in stressvolle situaties. Soms gaan mensen er zelfs psychisch onderdoor met absentie tot gevolg.

Mindfulness brengt mensen terug naar de aandacht in het hier en nu. Deze aandacht brengt hen dicht in contact met zichzelf én met de situatie waar ze zich in bevinden. Hierdoor gaan ze effectiever functioneren en wordt er geen tijd verloren door stress. Werknemers gaan zichzelf makkelijker aansturen en veel professioneler en vindingrijker actie ondernemen in moeilijke situaties. Medewerkers functioneren na de training meer in het nu. Ze zijn effectiever en efficiënter. Met minder stress bereiken ze meer.

Wanneer? De cursus bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur, plus een hele oefendag in stilte. Het programma vraagt van deelnemers ook een dagelijkse tijdsinvestering thuis van minimaal 30 minuten. Het is belangrijk om alle sessies aanwezig te zijn in verband met de opbouw van het programma.

Hoe? Er wordt getraind middels eenvoudige lichaamsoefeningen en begeleide aandachtmeditatie. Ook zijn er praktische oefeningen over omgaan met stress, grenzen en communicatie. Daarnaast is er uitgebreide aandacht voor achtergronden bij deze thema’s. Men oefent thuis met behulp van oefen-CD’s, en krijgt daarnaast elke week praktische opdrachten mee die je in je alledaagse bezigheden kunt gaan inpassen, waardoor je mindfulness een duurzame plek in je leven geeft.

Het uitgangspunt van deze cursus is: “er is meer met je in orde dan er mis is”. Dit programma spreekt cursisten aan op hun eigen kracht en zelfhelend vermogen

Voor wie? De cursus is laagdrempelig: er is geen speciale kennis, conditie of ervaring voor nodig. Iedereen oefent binnen de grenzen van zijn eigen situatie. Wel is van belang dat men gemotiveerd is om deze training te volgen en de dagelijkse oefeningen te doen.