Music

home_img

‘Zonder muziek zou het leven een vergissing zijn’, is een uitspraak van de filosoof Friedrich Nietzsche die me uit het hart gegrepen is. Wie het talent en de vaardigheid heeft om op professioneel niveau te musiceren is een gezegend mens, maar je ervaart meestal ook veel spanning in je leven omdat je continue op topniveau moet presteren.

Als zangeres heb ik jarenlang op diverse binnen en buitenlandse podia optredens mogen verzorgen en heb ik kunnen ervaren hoe geweldig inspirerend het is om met goede musici te kunnen werken. En ik ontdekte dat je goed voor jezelf moet kunnen zorgen om zowel fysiek als mentaal in staat te zijn dit langdurig vol te houden.

De stress van het blijven halen van je artistieke doelen, ideeën over ‘dat het altijd beter kan’ en daarnaast de zakelijke kant van het runnen van een ensemble hebben mij indertijd doen besluiten het roer om te gooien. Inmiddels heeft mijn pad mij via het maken van talloze radioprogramma’s over muziek en boeddhisme nu gebracht bij mijn praktijk als mindfulness trainer.

Omdat ik zelf merk hoe behulpzaam mindfulness is in het omgaan met stress wil ik nu ook musici laten ervaren wat mindfulness voor hun muziekpraktijk kan betekenen.

Ik bied vanaf het najaar van 2011 mindfulness trainingen voor musici aan. Deze kunnen op locatie worden  uitgevoerd voor groepen van 6 tot max 12 deelnemers. Heeft u interesse in een dergelijke training of wilt u meer informatie ontvangen, stuur dan een bericht via het contactformulier. Voor meer achtergrond- informatie, zie mindfulness voor musici.