Marlous Lazal

marlous_001

Je hoeft zeker geen boeddhist te zijn om aandacht een grotere plaats te geven in je leven.

Alleen al een paar keer per dag ‘stoppen, landen en kijken’ kunnen je terugbrengen in het nu, van waaruit je weer met rust en helderheid verder kunt.

Ik zie de mindfulness training als een zeer krachtig middel om weer de bestuurder van je eigen schip te worden in plaats van je steeds te laten meesleuren door de woeste golven van je gedachtenstromen en emoties en ik vind het zeer inspirerend om anderen te begeleiden in dit proces.

Mijn persoonlijke interesse in het boeddhisme is zo’n twaalf jaar geleden gewekt. Ik volgde met enige regelmaat retraites, waar ik de kracht van de stilte in al zijn vol-ledigheid leerde waarderen. Ik werd zenstudent bij Nico Tydeman en volgde een jaar de opleiding aan de School voor Zijnsorientatie.

Sind ik zen beoefen is het leven op een bepaalde manier simpeler, maar ook veel rijker geworden. Ik kan steeds beter zijn met wat er is. En van daaruit diep kijken en luisteren. Als vanzelf ontstond daar de behoefte om deze zijnskwaliteit met anderen te delen en daar is mindfulness een prachtig middel voor. Het een bijzonder toegankelijke en praktische methode om in een relatief korte tijd weer in contact te komen met je authentieke zelf.

Muziek heeft altijd een belangrijke plaats ingenomen in mijn leven. Ik heb ruim tien jaar als professioneel zangeres gewerkt, ik maakte twee CD’s met Argentijnse tango’s en speelde op de belangrijke podia van Nederland  en op buitenlandse festivals o.m. in Uruguay. Via de muziek kwam ik bij de radio terecht.

De laatste tien jaar maak ik onder meer programma’s voor de Boeddhistische Omroep. Daar kreeg ik de kans om inspirerende leraren als Thich Nath Hanh en Sharon Salzberg te ontmoeten en interviews met hen te maken, maar ook om het boeddhisme intensief te leren kennen.

Voor mij is een combinatie van mijn werk als trainer en programmmamaker dan ook ideaal, het biedt mij de mogelijkheid zowel de weg naar buiten als de weg naar binnen intensief  kunnen bewandelen.
Ik heb de Post HBO mindfulnesstrainers opleiding gevolgd aan de Hogeschool Utrecht. Ik ben lid van de beroepsvereniging voor mindfulnesstrainers VMBN en verzorg naast trainingen met open inschrijving ook speciale trajecten voor musici en mensen die werkzaam zijn in de media.