Bio

marlous che tango

Marlous Lazal specialiseerde zich na een langdurig verblijf in Spanje en Zuid Amerika vanaf 1992 in het zingen van Argentijnse tango. In 1995 verscheen de eerste tango CD Corazon al Sur met Che Tango, met Martin de Ruiter- bandoneon, Huibert Jan Vader- gitaar, Sanne van Delft- contrabas en Gregor Overtoom- viool. Er volgden concerten in binnen en buitenland w.o. de Cumbre mundial del tango in Montevideo, Uruguay en rtv optredens bij om Han Reiziger, Volgspot en Paul de Leeuw.
Un amor en la distancia (2000) werd voor het grootste deel opgenomen in Montevideo, Uruguay met Trio Nestor Vaz: Julio Cobelli- gitaar, Nestor Vaz- bandoneon, Cono Castro-contrabas. In Nederland werkten mee: Kay Sleking en Hugo Buiten-gitaar, Luc van Gestel- contrabas en Martin Ibarburu- percussie. In deze bezetting volgden concerten in o.a. Musis Sacrum, Korzo Den Haag en het Concertgebouw in Amsterdam.

Tijdens haar ruim 10 jaar durende professionele muziekcarrière stond Marlous Lazal op vele binnen en buitenlandse podia en was zelf de drijvende kracht achter de verschillende ensembles. Zij kent de veelsoortige spanningen waar musici mee te maken krijgen dan ook uit eigen ervaring. Haar kennis en ervaring met meditatie, het Mindfulness programma van Jon Kabat Zinn en haar expertise als uitvoerend musicus maken haar een zeer betrokken trainer voor musici en muziekstudenten.